Intézményünkben iskolakert kialakítására került sor a 2023/2024-es tanév második félévében. 
Az iskolakert indulását az ORSZÁGOS ISKOLAKERT-FEJLESZTÉSI PROGRAM, Iskolakert Alapozó Alprogram V. üteme tette lehetővé 2024-ben, a szükséges eszközök, képzés biztosításával és szakmai segítségnyújtással.
 
A program támogatói:
 
Iskolakertekért Alapítvány
Energiaügyi Minisztérium
 
 Az Iskolakert program

Az iskolakert a környezeti nevelés egyik legkézenfekvőbb gyakorló terepe, széleskörű célrendszert kiszolgáló eszközként.
Nemcsak segít megismertetni a természetet, hanem felelős, gondozói magatartás kialakítását is szolgálja. Egyúttal a kreativitás fejlesztésének is lehetséges eszköze, szimbolikusan is teremtett mikro-világ: ezért ahányféle közreműködőt, annyiféle iskolakertet is találhatunk. Iskolásaink magaságyásokat alakítottak ki: ezen tevékenység tevékenykedtet, problémamegoldásra és munkára nevel, fejleszti az együttműködést, a közösséget.
Az iskolakertben végzett széleskörű tevékenységek által, a feladatokon túl a kert, mint élményt, kikapcsolódást, felfedezést, örömet nyújtó közeg is megjelenik, irányt mutathat a pályaválasztásban.
Az iskolakert nem csupán egy elkerített terület az iskola udvarán, ahol a gyerekek kertészkedhetnek. Sokkal több annál. Az iskolakertek pedagógiája legalább olyan sokszínű, mint a rajta termő növényvilág.
 
Iskolakertünk: